Öljyn Viskositeetti Taulukko

Kaikkiaan synteettisissä öljyissä tiivistyvät moniasteöljyjen parhaat puolet. Synteettinen öljy: Synteettiset öljyt jaetaan puolisynteettisiin ja täyssynteettisiin. Mitä pienempi on luokan numero, sitä ohuempi öljy on kyseessä. Nykyaikaiset moottorit kehitetään usein yhteistyössä öljynvalmistajien kanssa moottorin öljyn viskositeetti taulukko optimoimiseksi. SAE-luokitus määrittelee vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen juoksevuuden ottamatta mitään muita ominaisuuksia huomioon. Mitä korkeampi numero sen paremmin öljy toimii korkeissa lämpötiloissa. Aluksi on hyvä selvittää millaista öljyä autosi vaatii, täyssynteettistä vai puolisynteettistä.

Näin löydät autollesi sopivan voiteluaineen

Öljyn viskositeettia mitataan sen virtauksen vastustuksella. Jos olet epävarma, ota yhteyttä myymälään. Nykyaikaiset moottorit kehitetään usein yhteistyössä öljynvalmistajien kanssa moottorin suorituskyvyn öljyn viskositeetti taulukko. Näin saadaan polttoaineenkulutus sekä kuluminen minimoitua. Alhaisen viskositeetin öljyllä on alhainen sisäinen kitka virtausvastusminkä vuoksi ne voivat auttaa alentamaan polttoaineenkulutusta.

öljyn viskositeetti taulukko

0W-40, 5W-30, paksuus kohdalleen!

Mutta miten ne eroavat toisistaan? Mitä viskositeettinumerot tarkoittavat? Auton ja öljynvalmistajat antavat usein suosituksia oikean viskositeetin valintaan. Moottorin öljypumppu pystyy pumppaamaan 0W-öljyä jopa asteen lämpötilassa, mutta ei 15W-öljyä alle asteen lämpötilassa, kertoo Mekonomenin asiantuntija. Cookies help us deliver our services. Öljyn viskositeetilla on merkitystä polttoaineenkulutuksen kannalta.

dell vostro 13 5310

Löydä autollesi sopiva voiteluaine | Neste

Moottoriöljy auttaa myös moottorin jäähdytyksessä, estää korroosiota sekä pitää moottorin puhtaana noesta ja liasta. Öljyn viskositeetti taulukko riippuu mm. Nesteet jotka ovat ohuita ja joilla on alhainen viskositeetti, ovat helposti juoksevia. Yhteistyössä autonvalmistajien kanssa kehitetyt Nesteen voiteluöljyt toimivat luotettavasti sekä haastavissa kylmissä oloissa että äärimmäisen rasituksen alla. By using our services, you agree to our use of cookies.

Neste vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyt

Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyissä käytetään EP Extreme Pressure -lisäaineistusta. Säilytyspaikan tulee olla sateelta suojattu sekä mahdollisimman vähän lämpötilojen vaihteluille alttiina. Tietyssä lämpötilassa se ei enää virtaa omalla painollaan. Moottoriöljy auttaa myös moottorin jäähdytyksessä, estää korroosiota sekä pitää moottorin puhtaana noesta ja liasta. Nesteen voiteluaineiden tuoteilme on värikoodattu helpottamaan asiakkaiden valintaa.